Brez čakanja do samozavestnega nasmeha vašega otroka

Starši si za svoje otroke želimo najboljše. In njihov iskreni nasmeh zaigra na najlepše strune zadovoljstva in ponosa. Odkar sem tudi sam oče, sem do zdravljenja naših najmlajših še posebej odgovoren. Pri otrocih je pomemben čas zdravljenja, ki je za najkrajše in najboljše rezultate med 10. in 14. letom starosti. Ker se zavedam, da z lovljenjem optimalnega časa za ortodontsko zdravljenje pomembno posegamo v kakovost in nenazadnje udobnost otrokovega življenja, smo se zavezali k ničelnim čakalnim vrstam.

Optimalno starost lahko določimo takoj, ko ima otrok vse stalne zobe.

Pri odločanju o ortodontskem zdravljenju otrok je čas torej ključnega pomena. Optimalno starost lahko določimo takoj, ko ima otrok vse stalne zobe. Če pri otroku pred tem ugotovimo skeletne nepravilnosti, manjkajoče stalne zobe ali nepravilen ugriz, lahko zdravljenje začnemo tudi prej. Staršem svetujem, da svojega otroka na prvi pregled pri otrodontu pripeljejo pri 9. letih starosti, saj se takrat lahko z visoko natančnostjo prepozna stanje in prihajajoče morebitne potrebe po zdravljenju. Za pravočasno napotitev na pregled povprašajte otroškega oziroma osebnega zobozdravnika, ki vašega otroka spremlja in pozna. S pravočasnim ukrepanjem se bomo izognili kasnejšemu in zahtevnejšemu ortontskemu zdravljenju.

Pri zdravljenju naših najmlajših se poleg skrbi, da so za ortodontsko zdravljenje premladi, hitro ustrašimo, da bo otroka nošnja zobnega aparata tudi bolela. Lahko vas pomirim, vaše skrbi so odveč. Zdravljenje poteka pod nenehnim nadzorom in je prilagojeno vsakemu otroku posebej. S pozornim spremljanjem sprememb med potekom zdravljenja bomo vsako neudobnost hitro rešili in popravili.

Se spomnite, v času naše mladosti smo jih skrivali, danes pa otroci svoje radi tudi okrasijo z barvnimi gumicami.

V naši ordinaciji vašemu otroku ponujamo različne oblike zobnih aparatov, a lahko vam zaupam, da se največ najmlajših pacientov odloča za nesnemne aparate s kovinskimi nosilci oziroma za zvezdice. Se spomnite, v času naše mladosti smo jih skrivali, danes pa otroci svoje radi tudi okrasijo z barvnimi gumicami. Oh, to je šele veselje!   Starši se pri odločanju za ortodontsko zdravljenje svojih otrok pogosto srečamo tudi s skrbjo, da so stroški zanj previsoki. V naši ordinaciji zato od prvega obiska naprej skrbimo za transparentnost in prilagodljivost. Za naše paciente imamo na voljo več načinov obročnega plačevanja, ki se razporedi čez vso obdobje zdravljenja. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Vabim vas, da nas s svojim otrokom obiščete na posvetu, kjer bomo skupaj ugotovili potrebo po zdravljenju, predstavil vam bom možnosti, ki bodo za vašega otroka najbolj primerne in z vami pripravil načrt zdravljenja. Svoj obisk lahko uredite s kratkim obrazcem. Veselim se skorajšnjega srečanja z vami in vašim najmlajšim.