Dental Monitoring – novost ortodontskega zdravljenja

Danes je zbiranje različnih osebnih podatkov in podatkov o našem vedenju del vsakdanjika. Od štetja števila korakov, ki jih naredimo, do zbiranja čim večjega števila všečkov naše objave in količine popite vode … Splet nam omogoča, da pridobljene podatke delimo in jih smiselno povezujemo med seboj. Svet že nekaj časa nosimo v žepu in tako lahko samo z enim hitrim klikom dobimo vse informacije, ki jih iščemo.

…lahko samo z enim hitrim klikom dobimo vse informacije…

Tudi ortodontsko zdravljenje je nenehno na digitalnem prepihu. Ortodontija se vse bolj digitalizira, personalizira in tudi časovno optimizira. Pri zdravljenju že nekaj časa uporabljamo umetno inteligenco, ki (npr. pri opornicah Invisalign) vnaprej predvidi proces zdravljenja, premike zob in trajanje ortodontske terapije.

Naša ordinacija je ena najsodobnejših in tehnološko najnaprednejših ortodontskih ordinacij v Sloveniji. V Orto MG namreč verjamemo v tehnološki napredek in želimo biti v koraku s časom. Zato vam kot prvi v Sloveniji ponujamo možnost Dental Monitoringa – tehnologijo, ki omogoča skeniranje in pregledovanje zob na daljavo. Z njeno uporabo ste vseskozi pod
nadzorom ortodonta, ki bdi nad potekom ortodontskega zdravljenja, in to prek aplikacije na vašem mobilnem telefonu.

Kaj je Dental Monitoring?

Je digitalna tehnologija, s katero pacient dejavno sodeluje pri spremljanju napredka ortodontskega zdravljenja. Približno na deset dni prek posebne aplikacije na svojem pametnem telefonu naredi slike zob, ki jih pošlje svojemu ortodontu. Ta slike skrbno pregleda in vseskozi nadzoruje potek ortodontskega zdravljenja. Ortodont lahko na daljavo spremlja premike zob, opazi morebitne težave (npr. poškodba zobnega aparata, neprileganje opornic Invisalign, vnetje obzobnega tkiva, sum na karies in drugo). Posledično se bo tako ustrezno odzval, hitro ukrepal in izvedel potrebne spremembe ter s tem zagotovil
nemoteno ortodontsko zdravljenje.

Kaj to pomeni za pacienta?

…manj je tudi obiskov pri ortodontu…

Z najsodobnejšimi tehnologijami zagotovimo vnaprej določeno premikanje vaših zob, ki je z Dental Monitoringom še bolj nadzorovano. Ob morebitnih težavah bo ortodont pravočasno obveščen in bo tako lahko hitro ukrepal. Zdravljenje je na ta način časovno optimizirano, manj je tudi obiskov pri ortodontu. Na podlagi poslanih in pregledanih slik bo vaš ortodont lažje zagotovil optimalni čas fizičnega obiska, ki bo prilagojen napredku vašega individualnega zdravljenja. Z uporabo tehnologije boste imeli občutek, da vas ortodont praktično spremlja vsak dan, zato boste šli skozi zdravljenje mirneje in bolj sproščeno.

Ali lahko tehnologija povsem nadomesti ortodonta?

Dental Monitoring je dodatno orodje vašega ortodonta, s katerim na daljavo spremlja vaše ortodontsko zdravljenje in se hitreje prilagaja morebitnim spremembam, ne more pa ga nadomestiti. Med svojim ortodontskim zdravljenjem boste še vedno obiskovali ordinacijo Orto MG, v kateri vas bo ortodont Gregor Može osebno pregledal in naredil vse potrebno za vaš lepši nasmeh.