Invisalign – nevidni zobni aparat

Invisalign je vedno bolj priljubljen način ortodontskega zdravljenja, saj je skorajda neviden. Pacient namreč namesto zvezdic nosi prozorne folije, ki so praktično nevidne, čiščenje zob in žvečenje hrane pa je preprostejše. V nadaljevanju naštevamo nekaj razlogov, zakaj bi Invisalign lahko bil vaša prva izbira pri odločitvi za oblikovanje lepšega nasmeha.

Enako učinkovit

Invisalign opornice so enako učinkovite kot klasični zobni aparati. Rešijo lahko marsikatero ortodontsko težavo, od napačnega ugriza do neprimerne razporeditve zob. S postopnim menjavanjem folij se bodo zobje iz tedna v teden bolj prilagajali obliki folije in tako v kratkem času prišli na željeno mesto.

Povečana samozavest

Nošenje zobnega aparata je lahko neprijetno za tiste, ki se veliko smejijo ali govorijo. Zdaj vam za to ne bo treba skrbeti, saj Invisalign ponuja preprosto rešitev – nevidni zobni aparat, katerega ljudje sploh ne bodo opazili, vi pa se boste z njim počutili samozavestno.

Nespremenjeno prehranjevanje

Če se odločite za klasični zobni aparat, je seznam hrane, ki je ne smete jesti, precej dolg. Nič pokovke, oreščkov, jabolk, korenja ali bonbonov. Če pa že, morate biti pri tem zelo pazljivi. Invisalign aparat te omejitve odpravlja, saj si ga enostavno snamete, medtem ko uživate v vaši najljubši hrani, in zopet vstavite, ko si umijete zobe.

Obročno odplačevanje

V Orto MG vam nudimo različne načine odplačevanja tako kot pri ostalih načinih zdravljenja. Skupaj določimo najbolj optimalni plan zdravljenja in finančni plan. Nudimo tudi možnost odplačevanja na obroke.

Lažja zobna higiena

Invisalign se v nasprotju z ostalimi zobnimi aparati lažje in učinkoviteje čisti, saj je snemljiv, folije pa menjamo na približno 10 dni. Zobe si lahko umijete brez večjih težav, poleg folij pa boste prejeli tudi čistilne kristale, s katerimi boste očistili vaš aparat Invisalign in tako poskrbeli za zdravo ustno higieno.

Udobno zdravljenje

Z Invisalign zobnim aparatom se izognete neprijetnostim, ki jih lahko prinaša ortodontsko zdravljenje z klasičnim zobnim aparatom, kot so odrgnine, zbadanje žičke, odlepljenje zvezdice in podobno.

Manj obiskov ortodonta

Ker za menjavo Invisalign folij ne potrebujete prisotnosti ortodonta, ga boste videvali veliko manj kot v primeru izbire klasičnega zobnega aparata. Folije namreč prejmete vnaprej in jih na dogovorjene datume zamenjate sami. Ortodonta tako obiščete le za kontrolni pregled, ki pa se zgodi enkrat na dva, tri mesece.

Trajanje zdravljenja z Invisalign aparatom

Zdravljenje s to vrsto aparata je pri določenih primerih po izkušnjah hitrejše kot pa zdravljenje s klasičnimi zobnimi aparati. S folijami, ki se vsakokrat trdno oprimejo vaših zob, se namreč predvideni premiki zob dogajajo hitro in skoraj neboleče. V kolikor boste aparat res nosili 22 ur na dan, kot je predvideno, bodo prvi rezultati vidni že po nekaj tednih. Pri pacientih, ki ne upoštevajo navodil glede nošenja opornic, oz. pri kompleksnejših primerih ortodontskega zdravljenja se zdravljenje časovno podaljša oz. se ne doseže začrtanega rezultata. Glede na to, da so opornice snemljive, moramo biti skrbni, da jih ne izgubimo ali poškodujemo.

Naročite se na prvi pregled

Z veseljem vam odgovorimo na morebitna vprašanja glede Invisalign aparata ali ortodontskega zdravljenja. Kontaktirajte nas in skupaj bomo ugotovili, katera je prava izbira za polepšanje vašega nasmeha. Naročite se na prvi posvet in naredite prvi korak v smeri samozavestnega in lepega nasmeha zdaj.

Nina G. – Moja pot ortodontskega zdravljenja z invisalign

Danes, ko sedim in pišem zapis o mojem ortodontskem zdravljenju z Invisalign zobnim aparatom, sem prišla do polovice moje poti do lepšega in zdravega nasmeha. Bogatejša za izkušnje in doživljanje zdravljenja sem pripravljena, da tudi tebi, dragi bralec, zapišem dojemanje zdravljenja in morda mi uspe, da odgovorim tudi na kakšno tvoje vprašanje.

Zaradi dela, ki ga opravljam, veliko časa preživim med ljudmi in občasno se pojavim tudi pred kamero ali fotoaparatom. Zato sem se kar hitro odločila za zobni aparat Invisalign, ki je praktično neopazen in je v najmanjši možni meri posegel v moj način govorjenja. Moji s-ji so sicer ob izgovorjavi precej opazni, priznam pa, da me ne motijo toliko, da bi si na primer ob javnem govorjenju aparat odstranila. Postalo mi je celo simpatično. Poleg tega je Invisalign nadomestil tudi moj zobni ščitnik, ki sem ga zadnjih pet let nosila ponoči zaradi težav z bruksizmom/stiskanje zob.

da v času ortodontskega zdravljenja nisem imela večjih težav z bolečinami…

Zelo sem presenečena tudi nad tem, da v času ortodontskega zdravljenja nisem imela večjih težav z bolečinami, na katere me je opozoril ortodont pred pričetkom zdravljenja. Opazila sem le, da imam običajno prvi dan, ko zamenjam folije, nekoliko bolj občutljive zobe, vmes me je le enkrat bolela glava. Glede na to, da sva z dr. Možetom ob zadnjem pregledu ugotovila, da premiki zob sledijo načrtu, ki sva ga zarisala ob začetku zdravljenja, me seveda zelo veseli, da zdravljenje poteka po načrtu ter brez bolečin in ostalih neprijetnosti.

Na zobni aparat sem se hitro navadila…

Na zobni aparat sem se hitro navadila. Morda je k temu pripomogla tudi dolgoletna izkušnja nošenja zgoraj omenjenega nočnega ščitnika. Opažam, da sem se z nošenjem zobnega aparata občutno “izboljšala” tudi pri prehrani, saj svoje obroke veliko bolje načrtujem. Ker se mi pogosto ne da odstraniti invisalign folije, pogosteje pijem vodo, spijem pa bistveno manj kave in čaja. Tudi po vmesnih prigrizkih med obroki praktično ne posegam. Navadila sem se, da imam s seboj v torbici vedno zobno ščetko in kremo, nitke in medzobne ščetke, s katerimi poskrbim za zobno higieno, preden si po obroku na novo namestim zobni aparat. Tudi skok na stranišče v baru ali restavraciji in “javno” umivanje zob mi je postala stalnica in daleč so dnevi, ko mi je bilo rahlo nerodno.

Orto MG obiščem vsak mesec in pol. Ortodont Gregor Može vsakič pozorno preveri stanje in ga primerja z začrtano potjo ortodontskega zdravljenja, ki je zapisana v moji kartoteki. Pregledi so hitri in neboleči. Občasno mi ortodont zbrusi predel med posameznimi zobmi, da s tem pripravi prostor za prihajajoče premike zob. Kdo bi si mislil, da mi to ne bo predstavljalo težav, in glede na moj bolečinski prag, ki je smešno nizek, lahko povem, da so ti posegi povsem neboleči.

Danes sem točno na polovici svojega zdravljenja in spremembe so zelo opazne…

Danes sem točno na polovici svojega zdravljenja in spremembe so zelo opazne, zato se zelo veselim druge polovice poti. Ko se je pred desetimi leti moja mami odločila za ortodontsko zdravljenje, sem si mislila: “Pa kaj ji je tega treba?” Nikoli si nisem mislila, da bi se sama odločila za več posedanja na tistih stolih, ki so mi praktično celo življenje predstavljali največji strah. Danes brez težav in lahkotnega koraka pridem v Orto MG in se prepustim krasni ekipi, ki skrbi za to, da bom kmalu, čez točno 11 menjav invisalign folij, prišla do novega, lepšega in bolj zdravega nasmeha. Krasno, kajne?!