Pozitivni učinki polepšanja nasmeha

Prav vsak od nas zobe uporablja vsak dan. Za govor, prehranjevanje in nenazadnje za izražanje samega sebe. Obisk ortodonta in polepšanje nasmeha tako ne vplivata le na vaš izgled. S polepšanje nasmeha poskrbimo za celo vrsto reči, ki lahko posledično pozitivno vplivajo na naše vsakdanje življenje.

Samozavest

Ponosno in samozavestno se boste smejali, s tem pa po številnih raziskavah postali tudi uspešnejši.

Samozavest je pomembna ne glede na našo starost in naš nasmeh (oziroma kako sami ocenjujemo naš nasmeh, nam je všeč ali morda z njim nismo ravno najbolj zadovoljni)
zagotovo vpliva nanjo. Če vaši zobje niso ravni ali vaš nasmeh razkrije nepravilnosti, ki bi jih najraje skrili pred svetom, vse to bo gotovo vplivalo tudi na vaše počutje in nasmeh. Si med smejanjem z roko prekrivate usta? Se ob srečanjih s prijatelji, sodelavci ali neznanci bolj kot s potekom dialoga v mislih ukvarjate z vprašanje, če tudi drugi vidijo nepravilnosti in vas tako ocenjujejo zaradi slednjih? Z ortodontskim zdravljenjem tako pri otrocih kot tudi pri odraslih poskrbimo, da skrivanje nasmeha med smejanjem in govorjenjem ne bo več. Ponosno in samozavestno se boste smejali, s tem pa po številnih raziskavah postali tudi uspešnejši – tako na osebnem kot na poslovnem področju. Spontan in širok nasmeh odkriva iskrenost, prijaznost in zadovoljstvo. Pri vas kot nosilcu lepega nasmeha in pri ljudeh, ki vas obkrožajo.

Ustna higiena

Lep nasmeh je tudi zdrav nasmeh. Ravne in urejene zobe je veliko lažje čistiti, kar pomeni manj tveganja za nastanek kariesa in drugih paradontalnih bolezni. Napačen ugriz ali nepravilno razporejeni zobje povečujejo možnosti za nastanek zobnih oblog. Ker zob ne moremo tako dobro očistiti, nam delčki hrane lahko ostanejo med zobmi, ne da bi za to sploh vedeli. To lahko povzroči karies, bolečine, bolezni dlesni in, v naslabšem priperu, izgubo zoba. Zato je pomembno, da naredimo vse kar je v naši moči, da zagotovimo svojim zobem prostor in učinkovito oskrbo. Ob prvem posvetu bomo poskrbeli, da se skupaj dogovorimo za najbolj optimalno pot do vašega lepega nasmeha.

Vpliv na okolico

S prikrivanjem nasmeha ali stiskanjem ustnic pa dajemo drugim ljudem vedeti, da nismo zadovoljni sami s seboj.

Zobje in nasmeh so ena prvih stvari, ki jih opazimo na ljudeh. Ko se smejimo, pozitivno vplivamo na svoje razpoloženje in na razpoloženje ljudi okoli nas. Ustna higiena lahko močno vpliva na naše poslovno in družbeno življenje. Kot smo že omenili, polepšan nasmeh vpliva na to, da se tudi navzven smejimo samozavestno, zato nas tudi drugi dojemajo kot pozitivne, uspešne in optimistične. S prikrivanjem nasmeha ali stiskanjem ustnic pa dajemo drugim ljudem vedeti, da nismo zadovoljni sami s seboj in da nas je sram. Naša nižja stopnja samozavesti vpliva na manjšo poslovno in družbeno uspešnost, saj naši sodelavci, potencialni nadrejeni ali poslovne stranke pa lahko ocenijo, da nismo kos izzivom. Nikoli ni prepozno, da to popravite!

Smeh

Zadnja, a vendarle ne nepomembna stvar, ki se vam bo zgodila po ortodontskem zdravljenju in polepšanju vašega nasmeha je, da se boste zagotovo veliko več smejali.
Več smeha pomeni več dobrega počutja in več zdravja. Smeh namreč dokazano niža krvni tlak, odpravlja stres, lajša bolečine, izboljšuje imunski sistem in celo podaljšuje življenje. Potrebujete še kakšen razlog več, da bi se smejali? Obiščite nas in poskrbeli bomo, da boste pozitivne učinke polepšanega nasmeha doživeli na lastni koži (oziroma zobeh ☺).