S higieno do boljšega zdravja

Lep nasmeh je zdrav nasmeh!

Pravilna ustna higiena je temelj zdravja in dobrega počutja. Glavni vzrok bolezni zob in ustne votline je bakterijstki plak. Ob nepravilni in slabi higieni se lahko hitro razvijejo zobne obloge.

Če določene predele v ustni votlini slabše očistimo, tam nastanejo mehke zobne obloge, ki počasi kalcificirajo v trde zobne obloge oziroma zobni kamen. Zobni kamen povzroča vnetje dlesni, v primeru da tega vnetja ne pozdravimo, pa to vodi v parodontalno bolezen.

Osnova preprečevanja bolezni zob je pravilna in redna ustna higiena, ter seveda redni obiski zobozdravnika. Ne glede na to, ali nosite zobni aparat, je priporočljiv obisk ustnega higienika.

Najmanj enkrat letno pa priporočamo tudi obisk zobnega higienika za odstranitev mehkih in trdih zobnih oblog. Redno in profesionalno odstranjevanje zobnih oblog je daleč najboljša navada za zdravje ustne votline.

Ustni higienik pri odstranjevanju zobnega kamna uporavlja strojne (ultrazvočne) in ročne (kirete) inštrumente. Postopek je praviloma neboleč, če pa so trde zobne obloge prisotne tudi na zobni korenini, pod robom dlesni se lahko za neboleč poseg uporabi tudi lokalo anestezijo.

 

Storitve

Čiščenje in poliranje – čiščenje mehkih in trdih zobnih oblog (zobnega kamna) z ultrazvočnimi inštrumenti, poliranje zob z gumico ali ščetko ter polirno pasto.

Peskanje zob – Pri peskanju zob s posebnim prahom pod pritiskom (kalcijev karbonat) in vodo odstranimo mehke zobne obloge in zabarvanje s površine zob. Vzrok površinskih zabarvanj je lahko posledica kajenja, slabe ustne higiene, zdravil in vitaminov (železo), pigmentiranje hrane in pijače (kava, rdeče vino, pravi čaj…). Peskanje zob se priporoča maksimalno 2x letno.

Svetovanje in kontrola – individualna navodila za pravilno ustno higieno s pomočno kvalitetnih pripomočkov ter navodila za nadaljno in pravilno ustno higieno doma – tudi za paciente z nesnemnim aparatom.

 

Beljenje zob

Gre za postopek, ki spremeni obstoječo barvo zob v svetlejši odtenek. Je kratkotrajni postopek za posvetlitev naravnih zob, ki se izvaja pod nadzorom zobozdravnika ali ortodonta in ne povzroča trajnih poškodb na zobnih tkivih ali zobnih strukturah. Beljenje je primerno skoraj za vse, seveda pa so predpogoj zanj zdravi zobje in dlesni. S pomočjo beljenja bo vaš nasmeh ponovno naraven in bleščeč, saj beljanje zagotavlja hitre, vidne in učinkovite rezultate.

Beljenje zob izvajate z belilnim gelom kar doma, pri čemer ortodont na podlagi vašega odtisa zob v ambulanti izdela individualni nosilec iz umetne mase. Ta se popolnoma prilega vašim zobem in zagotavlja, da je gel vedno v stiku z vašimi zobmi. V nosilec doma sami vnesete belilni gel z nekoliko nižjo koncentracijo peroksida ter ga za nekaj ur dnevno (ali čez noč) vstavite v usta.

Prvi rezultati beljenja so vidni že po prvi uporabi, želena belina pa nastopi v približno 10 dneh.

 

Cenik:

– ustna higiena (en zobni lok) 30,00 eur
– ustna higiena (oba zobna loka) 75,00 eur
– ustna higiena z nesnenim zobnim aparatom (oba zobna loka) 85,00 eur
– beljenje (en zobni lok) 150,00 eur

 

Za naročanje nas kontaktirajte na tel. številko 041637133 ali email naslov info@ortomg.si

Vanesa Napret

ustna higieničarka

Naša Vanesa izhaja iz zobozdravniške družine, kjer so jo že v mladih letih navdušili nad tem poklicem in jo spodbudili, da se začne izobraževati na tem področju. Svoj študij je leta 2005 uspešno zaključila kot prva generacija higienikov v Sloveniji. Po končanem študiju je svoje znanje več mesec izpopolnjevala v zasebni ordinaciji v Švici.

Tako se lahko pohvali z več kot petnajstletnimi izkušnjami na področju ustne higiene. Kljub številnim izkušnjam pa znanje s področja higiene in dela s pacienti vse skozi nadgrajuje z obiskovanjem različnih seminarjev.

S svojo srčnostjo in toplino se potrudi, da je vsak obisk sproščen in prijeten, pričakovanja pacienta izpolnjena in nasmeh sijoč.