Nevidni zobni aparat SPARK

 

Končno nam je uspelo! Ponosni smo, da nas je podjetje Ormco izbralo za prvo ordinacijo v tem delu Evrope, kjer lahko pacientom ponudimo nevidni zobni aparat Spark. Ta v tujini že uveljavljen sistem dosega zavidljive rezultate tudi pri kompleksnejših primerih.

 Je Spark enako učinkovit kot klasičen zobni aparat?

Seveda! Spark opornice so enako učinkovite kot nesnemni zobni aparati oz. drugi nevidni zobni aparati. Rešijo lahko marsikatero ortodontsko težavo, od napačnega ugriza do neprimerne razporeditve zob. Ob začetku zdravljenja prejmete večje število opornic, ki jih tedensko menjujete sami, v udobju vašega doma. Funkcija opornic je postopno premikanje zob do v naprej predvidenega položaja. Nositi jih je potrebno 22 ur na dan, odstrani se jih le ob hranjenju in umivanju zob. Skrb za čistočo zob in ustne votline je tako bistveno lažja kot pri nesmemnem aparatu.

 

– še bolj prozoren
– se manj zabarva
– zelo natančno obdelani robovi
– udoben za nošenje

Zakaj so nevidni zobni aparati tako priljubljeni?

S SPARK zobnim aparatom se izognete neprijetnostim, ki jih lahko prinaša ortodontsko zdravljenje s klasičnim zobnim aparatom, kot so odrgnine, zbadanje žičke, odlepljena zvezdica in podobno. Prav tako je nevidni zobni aparat veliko prijetnejši za vse, ki tekom dneva veliko govorite in bi se z zvezdicami počutili negodno. Lahko vam zagotovimo, ljudje v vaši bližini ga sploh ne bodo opazili. Z njim se boste počutili še posebej samozavestno.

Kaj lahko jem z nevidnim zobnih aparatom Spark?

Pred vsakim obrokom je potrebno opornice snet, saj se ob žvečenju lahko poškodujejo. Pospravite jih v za to namenjeno škatlico in uživate v svoji najljubši hrani brez omejitev. Vendar ne pozabite, po končanem obroku si zobe poščetkajte in ponovno namestite opornice.

Kako skrbim za svoj Spark?

SPARK se v nasprotju z ostalimi zobnimi aparati lažje in učinkoviteje čisti, saj je snemljiv, opornice pa menjamo na približno 10 dni. Zobe si umivate brez večjih težav, opornice pa čistite s ščetko, tekočim milom in s posebnimi šumečimi tabletami, ki bodo temeljito očistile vaš aparat SPARK.

Ali se lahko zdravljenje odplačuje obročno?

V Orto MG vam nudimo različne načine brezobrestnega odplačevanja. Skupaj določimo najbolj optimalni plan zdravljenja in finančni plan. Nudimo tudi možnost odplačevanja na obroke.

Koliko traja zdravljenje s Spark opornicami?

Ker je vsak človek je edinstven, je tudi trajanje ortodontske terapije različno dolgo. Odvisno je od težavnosti, položaja vaših zob in drugih nepravilnosti. O poteku in predvidenem času zdravljenja se ob pregledu pogovorite z dr. Gregor Može.

Kako pogosto moram obiskati ortodonta?

Ker SPARK opornice menjujete sami, bo obiskov v ordinaciji bistveno manj. V vmesnem času vas ortodont tedensko spremlja preko aplikacije Dental Monitoring. Opornice namreč prejmete vnaprej in jih na dogovorjene datume zamenjate sami. Ortodonta tako obiščete le za kontrolne preglede vsake tri mesece.

 

Kako do nevidnega zobnega aparata Spark?

Prvi korak na poti do novega nasmeha je rezervacija termina za prvi posvet, kjer prejmete vse informacije o zdravljenju. Naročite se za prvi posvet v orto mg.