Spremljanje ortodontske terapije na daljavo

Povsem razumemo, da so vaši dnevi polni obveznosti z družino, prijatelji, službo ali študijem. Po drugi strani pa se situacija v zvezi s koronavirusom še vedno ni umirila do te mere, da bi se vsi lahko počutili varne in se vrnili nazaj v normalno življenje. Zato v svoji ordinaciji kot edini v Sloveniji nudimo virtualno spremljanje ortodontskega zdravljenja s pomočjo umetne inteligence.

Najboljša odločitev je Dental monitoring

Verjetno vas je ob branju prešinil pomislek, kako lahko ortodontsko zdravljenje sploh poteka na daljavo in ali je enako učinkovito. Tudi mi smo bili sprva skeptični. Pa niti ne zaradi učinkovitosti, saj je tehnologija Dental monitoring izjemno natančna in še bolj optimizira celoten proces zdravljenja. Skrbelo nas je, da boste imeli pacienti občutek, da se z vami ne ukvarjamo dovolj, in bi radi našo ordinacijo obiskali večkrat.

Vendar nas je epidemija lani prisilila v večjo uporabo te tehnologije, saj je bil to edini način, da smo lahko spremljali zdravljenje svojih pacientov v času karantene. In po več kot enem letu uporabe lahko iskreno priznamo, da je bila odločitev za implementacijo Dental monitoringa v našo ordinacijo najboljša odločitev v zadnjih nekaj letih. Ne le da pacientom prihranimo ogromno časa z zmanjšanjem števila fizičnih obiskov v ordinaciji, z njimi se ukvarjamo veliko več, kot bi se sicer brez te tehnologije.

Ortodontski pregled v pižami

Kaj točno je Dental monitoring, si lahko podrobneje preberete tukaj. Če na kratko povzamemo, gre za tehnologijo, ki omogoča skeniranje vaših zob s pomočjo aplikacije na vašem telefonu. Prek teh posnetkov, ki so znanstveno dokazano izjemno natančni in primerljivi s tistimi v naši ordinaciji, ortodont na daljavo preveri stanje ob skenu in temu primerno prilagodi proces zdravljenja. Če vse poteka tako, kot mora, fizični obisk v ordinaciji ni potreben in lahko se zgodi, da se bomo videvali le enkrat na pol leta. To pa nam omogoča zdravljenje pacientov, ki niti ne živijo v Sloveniji, pregled pa lahko opravite kar v svoji pižami.

Skrbi, da vam med zdravljenjem ne bi namenili dovolj pozornosti, so odveč.V stiku z našim ortodontom boste namreč vsak teden, saj vam aplikacija poleg skeniranja omogoča tudi komunikacijo z našo ordinacijo prek sporočil. Umetna inteligenca nenehno preverja tudi skrb za higieno in vas celoten proces zdravljenja motivira s sporočili, na primer: »Zdravljenje poteka dobro, čas je za menjavo opornic.«

Še hitreje in neopazno do sanjskega nasmeha

Po več kot letu uporabe Dental monitoringa se je izkazalo, da tehnologija pomaga še bolj optimizirati celoten proces zdravljenja in ga lahko tudi pohitri. Umetna inteligenca namreč zazna, kdaj je najprimernejši čas za menjavo na naslednje folije. Prav tako pomaga ortodontu hitreje odkriti težave, na primer vnetje dlesni, odlepljene zatiče ali nenačrtovane premike, da lahko takoj ukrepa in prilagodi proces zdravljenja.
Dental monitoring v naši ordinaciji ponujamo ob zdravljenju z nevidnimi folijami, kot so Invisalign ali folije, izdelane v našem laboratoriju. To je trenutno najbolj priljubljena možnost zdravljenja med odraslimi, saj poteka povsem neopazno in je udobnejše od klasičnih zobnih aparatov. Več o Invisalignu si preberite tukaj.
Vaš sanjski nasmeh je tako s pomočjo sodobne tehnologije in strokovnega nadzora naše ekipe še bližje. Naročite se na prvi virtualni ali fizični pregled zdaj.

Zapis zadovoljne pacientke: Obisk zobozdravstvenih storitev je nočna mora! Razen če, … se zdraviš doma 🙂

Jaz sem Maruša in to je seveda moja osebna izkušnja, saj poskušam razumeti ljudi, ki se zobozdravnikov in ortodontov ne bojijo 🙂 Ko sem dopolnila 30 let, sem se odločila, da se bom znebila življenjskega strahu. Obiskala bom ortodontsko ordinacijo in v želji po lepšem nasmehu potrpela dobro leto. Po prvem posvetu sem ugotovila, da je to pač še en strah, ki, kako že gre, je znotraj votel, zunaj ga pa nič ni. Na drugi obisk sem se vrnila veliko bolj sproščena, zdravnik me je obvestil, da se bom zdravila tudi na daljavo. Nekaj mesecev pred začetkom epidemije je bila informacija vsaj nenavadna, ampak ker sem navdušena nad novimi tehnologijami, sem bila pripravljena poskusiti. Vem, da si je virtualne obiske pri ortodontu težko predstavljati, bom poskušala slikovito opisati izkušnjo.

Na drugi obisk sem se vrnila veliko bolj sproščena

Aplikacija Dental Monitoring na telefonu je res da v angleščini, a izjemno enostavna za uporabo. Po navodilih ortodonta sem opornice Invisalign zamenjala sama doma, vsakih deset dni. Pred menjavo opornice sem premikanje zob in napredek pokazala zdravniku prek aplikacije na telefonu. Datumov menjave za nekaj mesecev vnaprej si nisem zapomnila ali vpisala v koledar, z obvestilom na telefonu te aplikacija na menjavo opozori sama. Zobe sem z opornicami in brez njih poskenirala in fotografije poslala v pregled. Čez nekaj ur me je sistem (v slovenščini!) opozoril na morebitne pomanjkljivosti higiene zob in nošnje aparata ali me pohvalil in dovolil, da opornice zamenjam z novimi. Tudi izven načrtovanega urnika menjave opornic je zdravnik bil dosegljiv ves čas, vmesnik za komunikacijo med zdravnikom in pacientom pa enostaven, hiter in prijazen. Po nekaj mesecih sem obsedena postala še z videom, ki znotraj aplikacije prikazuje premikanje zob. Posodablja se nekajkrat mesečno in tako lahko kadarkoli spremljamo napredek in nastajanje novega nasmeha.

Tudi izven načrtovanega urnika menjave opornic je zdravnik bil dosegljiv ves čas

Potrjujem, da je strah znotraj votel, zunaj ga pa nič ni! 🙂 Zato se rada vračam v ordinacijo na fizični pregled, a virtualni pregledi so me resnično navdušili že pred emipedijo, v minulem norem letu pa le še olajšali zdravljenje.

Maruša K.