Storitve za mlade

Optimalen čas za ortodontsko zdravljenje pri otrocih oziroma mladostnikih je med 10. in 14. letom starosti. V tem obdobju lahko zagotavljamo najkrajši čas in najboljše rezultate zdravljenja, zato v ordinaciji Orto MG posebno pozornost namenjamo prav najmlajšim. S pozornim spremljanjem razvoja pravočasno zaznamo in ponudimo rešitve za nesorazmerja pri rasti čeljusti, izraščanju ali poravnavi zob, ki vodijo v lepši in samozavestnejši nasmeh vašega otroka. Z nasveti pomagamo tudi pri odpravljanju nepravilnih funkcij in razvad vaših otrok, kot so sesanje palca, jezika ali ustnice. Pri nas vam bo na voljo pozornost razumevajočega strokovnjaka, ki ima poleg zagotavljanja najsodobnejših ortodontskih pristopov tudi sposobnost razumevanja potreb vašega otroka. Z zavedanjem, da je pravočasno zdravljenje tisto, ki bo vašemu otroku zagotovilo najbolj optimalno pot do lepega nasmeha, skrbimo, da pri nas ni čakalnih vrst.

  • Spremljanje razvoja čeljusti in izraščanja zob vašega otroka.
  • Pravočasno ukrepanje v primeru težav in s tem izogibanje kasnejšemu, bolj zahtevnemu ortodontskemu zdravljenju.
  • Učinkovita odprava nesorazmerij v rasti čeljusti.
  • Poravnava zob in izboljšanje ugriza pri vašem otroku.

3 miti ortodontskega zdravljenja pri otrocih

  1. Moj otrok je premlad za zobni aparat
  2. Stroški zdravljenja so previsoki
  3. Strah me je, da bo otroka bolelo

Poti do vašega novega in lepega nasmeha

Nesnemni aparat s kovinskimi nosilci

Po tem zobnem aparatu otroci najraje posežejo. Klasične "zvezdice" omogočajo tudi pogosto menjavo barvastih gumic, kar je otrokom še posebej všeč. Prednost ortodontskega aparata je v natančnem 3D premikanju zob ter odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Pacient se ob izbiri zaveda, da je ta zobni aparat najbolj viden, hkrati pa predstavlja največ izzivov pri čiščenju aparata.

Snemni aparat

Zobni aparat je sestavljen iz akrilnate plošče in žic, ki nadzorujeta retencijo aparata in premikanje zob. Najpogosteje jih uporabljamo pri odpravljanju manjših nepravilnosti v zgodnjih letih ali kot dodatek pri zdravljenju z nesnemnim aparatom (ko ima vaš otrok na primer globok ugriz). Prednost tega ortodontskega aparata je predvsem v njegovi praktičnosti, saj ga lahko med čiščenjem zob ali jedjo enostavno snamemo. Njegova slabost je v omejenem nadzoru nad premikanjem zob, zato jih navadno uporabljamo pri predpripravi otroka na zdravljenje z nesnemnim aparatom.

Nesnemni aparat z belimi (porcelanastimi) nosilci

Ta zobni aparat je priljubljen predvsem pri odraslih, ki želijo imeti čim manj vidne ortodontske aparate. "Zvezdice" so tukaj izdelane iz porcelana, ki je lahko prozoren ali v barvi zob vašega otroka. Prednosti ortodontskega aparata so v natančnem 3D premikanju zob in neopaženosti.

Funkcijski aparat

Slednjega uporabljamo v primeru skeletnih nepravilnosti oziroma ob nepravilni rasti čeljusti ter pred in med zdravljenjem z nesnemnim aparatom. Zobni aparat je lahko snemni (Twin blocks) ali nesnemni (Herbst).

Samozaklepni nosilci

Za razliko od klasičnih aparatov, samozaklepni nosilci ne zahtevajo gumijastih ligatur. To vpliva predvsem na enostavnejše čiščenje aparata in hitrejše pomikanje zob proti želenemu položaju.

Invisalign ali prozorne folije

Vedno bolj priljubljen način ortodontskega zdravljenja s prozornimi folijami, ki jih pacienti nosijo najmanj 22 ur na dan. So praktično nevidne, čiščenje zob in žvečenje hrane pa sta preprostejša, saj si jih med obroki in ustno higieno snamemo. Folije se zamenjuje na približno 10 dni, nato se začne z uporabo novih, ki so že prilagojene naslednji fazi ortodontskega zdravljenja. Pomembno je, da folije uporabljamo po navodilih otrodonta, drugače zobem omogočimo vrnitev v prejšnji položaj in s tem zamudo v poteku zdravljenja.

Zadovoljni pacienti

“Lep nasmeh pove tisoč besed. Moje življenje je izredno dinamično. Pri svojem delu se dnevno srečujem z naročniki in podizvajalci, zato je bilo zame pri odločitvi ključno, da se aparata v času zdravljenja ne bi videlo. Skozi svoje naporne in razgibane delovnike danes stopam še boljše volje in z velikim nasmehom.”

Špela, organizatorka dogodkov

“Izredno hvaležna sem vam za strokovno opravljeno delo, vašo prizadevnost, ki ste nam jo izkazovali v času zdravljenja mojega sina. Leon je z veseljem obiskoval redne preglede, na katerih ste se mu posvetili s srcem in strokovnostjo. Obema je to izredno veliko pomenilo.”

Tanja, Leonova mamica

“Odločitev za ortodontsko zdravljenje sem sprejel po posvetu z ortodontom iz Orto MG, ki mi je predstavil možnost zdravljenja. Po posvetu sem se odločil za bele zvezdice, s katerimi sem v optimalnem času prišel do želenega cilja in to na dokaj neopazen način. Z zdravljenjem, strokovnim odnosom in končnim ciljem sem izredno zadovoljen.”

Jure, arhitekt

Ste pripravljeni na nov in zdrav nasmeh?

Rezerviraj termin