Storitve za odrasle

Za ortodontsko zdravljenje ni nikoli prepozno. S celovitim in pravočasnim ortodontskim zdravljenjem učinkovito vplivamo na kakovost vašega življenja ne glede na vaše starostno obdobje in vam v nekaj korakih zagotovimo lep samozavesten nasmeh.

  • S pravilno načrtovanim ortodontskim zdravljenjem odpravljamo vzroke nepravilnega ugriza.
  • Pri nas lahko izbirate med najsodobnejšimi, skoraj nevidnimi, ortodontskimi aparati, kot so keramični beli nosilci, snemljive prozorne folije (Invisalign) in nesnemni (lingvalni) zobni aparat.
  • Z uporabo najsodobnejših pristopov vam zagotavljamo kakovostno ter časovno in stroškovno optimalno ortodontsko zdravljenje.
  • Zagotavljamo protetične predpriprave, optimiziranje položaja zob za uspešno namestitev implantantov, mostičkov in prevlek.
  • Saniramo stanje po ozdravljeni paradontalni bolezni.
  • Odpravljamo funkcionalne težave v ustni votlini, ki pogosto vplivajo na smrčanje in druge motnje spanja.

3 miti ortodontskega zdravljenja pri odraslih

  1. Za zdravljenje sem prestar
  2. Zobni aparat se vidi in to me bo motilo
  3. Stroški zdravljenja so previsoki

Poti do vašega novega in lepega nasmeha

Nesnemni aparat z belimi (porcelanastimi) nosilci

Izredno priljubljen med odraslimi, ki želijo nošenje zobnega aparata čim bolj prikriti. "Zvezdice" so izdelane iz porcelana, ki je lahko prozoren ali v barvi vaših zob. Prednosti ortodontskega aparata so v natančnem premikanju zob in neopaženosti.

Nesnemni lingvalni (skriti) aparat

Zobni aparat je prilepljen na notranjo stran zob, zato je popolnoma skrit pred pogledi drugih. Ortodontski aparat je narejen po vaši meri, zato omogoča natančno premikanje zob. Zaradi njegovega položaja se pacienti prve tedne po namestitvi nekoliko lovijo pri izgovorjavi, ki pa v nekaj tednih postane povsem normalna, saj se jezik navadi in prilagodi aparatu.

Invisalign ali prozorne folije

Vedno bolj priljubljen način ortodontskega zdravljenja s prozornimi folijami, ki jih pacienti nosijo najmanj 22 ur na dan. So praktično nevidne, čiščenje zob in žvečenje hrane pa sta preprostejša, saj si jih med obroki in ustno higieno snamemo. Folije se zamenjuje na približno 10 dni, nato se začne z uporabo novih, ki so že prilagojene naslednji fazi ortodontskega zdravljenja. Pomembno je, da folije uporabljamo po navodilih otrodonta, drugače zobem omogočimo vrnitev v prejšnji položaj in s tem zamudo v poteku zdravljenja.

Samozaklepni nosilci

Za razliko od klasičnih aparatov, samozaklepni nosilci ne zahtevajo gumijastih ligatur. To vpliva predvsem na enostavnejše čiščenje aparata in hitrejše pomikanje zob proti želenemu položaju.

Nesnemni aparat s kovinskimi nosilci

Po klasičnih "zvezdicah" najraje posegajo otroci, ki se radi igrajo tudi z različnimi barvami gumic in s tem spreminjajo videz. Prednost ortodontskega aparata je v natančnem 3D premikanju zob ter odličnem razmerje med kakovostjo in ceno. Pacient se ob izbiri zaveda, da je ta zobni aparat najbolj viden, hkrati pa predstavlja največ izzivov pri čiščenju aparata.

Zadovoljni pacienti

“Izredno hvaležna sem vam za strokovno opravljeno delo, vašo prizadevnost, ki ste nam jo izkazovali v času zdravljenja mojega sina. Leon je z veseljem obiskoval redne preglede, na katerih ste se mu posvetili s srcem in strokovnostjo. Obema je to izredno veliko pomenilo.”

Tanja, Leonova mamica

“Odločitev za ortodontsko zdravljenje sem sprejel po posvetu z ortodontom iz Orto MG, ki mi je predstavil možnost zdravljenja. Po posvetu sem se odločil za bele zvezdice, s katerimi sem v optimalnem času prišel do želenega cilja in to na dokaj neopazen način. Z zdravljenjem, strokovnim odnosom in končnim ciljem sem izredno zadovoljen.”

Jure, arhitekt

“Lep nasmeh pove tisoč besed. Moje življenje je izredno dinamično. Pri svojem delu se dnevno srečujem z naročniki in podizvajalci, zato je bilo zame pri odločitvi ključno, da se aparata v času zdravljenja ne bi videlo. Skozi svoje naporne in razgibane delovnike danes stopam še boljše volje in z velikim nasmehom.”

Špela, organizatorka dogodkov

Ste pripravljeni na nov in zdrav nasmeh?

Rezerviraj termin