Vaša pot

Dobrodošli na poti do vašega novega nasmeha. Za vas bo od prvega obiska pa vse do konca poti skrbela vrhunska ekipa strokovnjakov, ki bo bdela nad potekom in napredkom vašega ortodontskega zdravljenja. Za lažjo predstavo, kako poteka zdravljenje v naši ordinaciji, pa vas vabimo, da se sprehodite čez spodnjo pacientovo pot.

Prvi obisk

Ob prvem pregledu boste z ortodontom preverili stanje vaših zob, povedali svoje težave ali kaj vas trenutno moti ter predstavili svoja pričakovanja. Naš ortodont vam bo nato predstavil možnosti ortodontskega zdravljenja, ki bodo za vas časovno in finančno najbolj optimalne.
Za vse tiste, ki nimate veliko časa ponujamo tudi možnost posveta na daljavo – prek video klica; le-ta je zelo enostaven ter popolnoma brezplačen.

Namestitev izbranega zobnega aparata

Po potrebi boste pri nas opravili rentgensko slikanje zob. Pred namestitvijo aparata bomo fotografirali vaše začetno stanje zob in nasmeh ter s pomočjo interoralnega skenerja pripravili 3D modele vaše ustne votline. Intraoralno skeniranje je nadomestilo predhodno klasično odtiskovanje zob in je za pacienta prijetnejše. Po opravljenem ortodontskem načrtu vam ortodont namesti izbrani zobni aparat.

Redni pregledi in spremljanje napredka zdravljenja

Redni pregledi bodo prilagojeni poteku vašega zdravljenja in vaši časovni razpoložljivosti. Pričakujete lahko, da se bomo z vami srečevali na 4 do 6 tednov. Po potrebi bomo v času zdravljenja opravili še dodatno fotografiranje in RTG slikanje, s katerim bomo preverili napredek vašega ortodontskega zdravljenja. Če boste v času zdravljenja naleteli na kakršnekoli težave, vam bomo na voljo tudi izven rednega delovnega časa. Vse kontaktne podatke, prek katerih smo za vas dosegljivi, boste prejeli ob začetku zdravljenja.

Odstranitev zobnega aparata

Vaše ortodontsko zdravljenje bo potekalo približno 18 mesecev. Po doseženem želenem rezultatu sledi odstranitev zobnega aparata. Ortodont bo nato opravil nov intaroralni sken vaše ustne votline. Na koncu bosta primerjala tudi fotografijo stanja zob in vašega nasmeha pred in po zaključenem zdravljenju.

Izdelava retencijske folije

Po zaključenem zdravljenju boste prejeli retencijsko folijo, ki jo boste nosili ponoči in s tem skrbeli za vzdrževanje stanja nove postavitve zob.

Dolgoročno spremljanje

Vaš nasmeh nam tudi po odstranitvi zobnega aparata zelo veliko pomeni, zato vam svetujemo vsaj dva dodatna pregleda, in sicer 9 mesecev in 2 leti po končanem zdravljenju. S tem bomo natančno spremljali stanje in skrbeli za dolgoročno ohranjanje novega položaja zob.

Ste pripravljeni na nov in zdrav nasmeh?

Rezerviraj termin